Monday, July 5, 2010

GUESS sale...


ni nak cite nih utk dkongsi bsama..
dapat tau boutique GUESS ader wat sale..dgn syok n excited nyer macik nih mgajak n mmujuk usben gi JUsc0 tebrau..kononnyer mcm nk mborong baju untuk anak2..(ceh.mcm byk duet jer)..
tapi bile sampai sana byk yg dah takde saiz..tapi belilah gak memandangkan dh tsampai..kang tak beli myesal lak..tul tak??Align Centeryg nak dikepohkan kt citer ni pasal baju2 kt butik tuh..
ORI ker???
memang lah ORI ek..terang2 kt butik..
tapi bile tgk betul2 baju tu betul patern dia sama mcm patern yg tak ORI...
yg dijual bukan dlm butik...
material..colour..tag..and made in pun sama CHINA..
tuh yg conpius..pelik n fikir 2..3..kali tuh..
sape2 yg rajin n penah beli or survey2 online..mesti perasan dan bile ditgk sama jer..sebiji n serupa patern nyer..malah dpt harga jauh lbih murah..
tak cayer cuba u all tgk n nilai..
betul ker??
bukan nak komplen..tapi nk mnilai kebenarannya supaya tak tertipu..
ADAKAH ini bukan ORI tapi GRED AAA..
sebab ader member yg bpengalaman kata benda ni dtg dari kilang kat CHINA yg sama tapi dia gred jer lain...
APA KES???


P/S ::: APA PENDAPAT KORANG TENTANG MASALAH NI???CUBA KOMEN CKIT...

5 comments:

  1. komen2...cuba bg cadangan n pendapat

    ReplyDelete
  2. mungkin kualiti die tak same..
    yg ori lagi baik kot..
    bbanding yg tak ori, pakai sekali 2 baju nye kembang or wat kan..hehehe..
    ape pon, ini hanye pendapat saye aje..
    :)

    ReplyDelete
  3. mungkin gak..i mean dia bukan ori made in US punyer..tapi dia gred AAA china punyer kan..

    ReplyDelete
  4. setahu ai sume brg kebanyakannya mmg made in china coz china mmg pengeluar terbesar utk baju2,toys dll....so bila u beli kat butik mmg 100% authentic berbanding u beli online...ada gak yg online punya authentic tapi u kena double check ngan seller dulu...ai prefer beli kat butik je coz diorg x kan jual yg x ori..kalau betul diorg buat,kita blh saman diorg kan....my frenz penah beli kat butik tetiba nmpak kt online baju yg sama,so dia beli jugak utk pastikan....then baru dia tau mmg lain...material nya pun lain sgt...eventho dari china jugak coz yg x authentic ni akan tiru sebijik mcm yg authentic punya...cuma yg membezakan ialah,jahitan,color cepat pudar,cepat berbulu,dan material nya...kain nya panas dari yg ori...ai x kisah baju tu murah tapi jgn la panas coz budak2 mana tau nak beza kn semua tu...tapi kesian kat diorg kalau pakai baju tu rasa mcm berbahang dan mcm miang sikit kan...betul tak..?itu pendapat ai aje...maaf panjang lak bebel..hehhe

    salam kenal ye...

    ReplyDelete
  5. tqvm mummyar..
    i ingat pun betul la pendapat u..
    tp geram gak ek ble pakai yg ory utk anak tiba2 ader sebiji tiru plak..heehee..klu pakai ori puas hati kan..herm skrg i dah faham coz u dh bg full explane..siap ader member u survey lg..tuh yg mengukuhkan statment..hheehe..tq very much..

    salam kenal juga..

    ReplyDelete